Selamat Makan

800 blauwe hap recepten uit de kombuis uit de Koninklijke Marine

Gebonden NL 2025 1e druk 9789493432369
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De allesomvattende Indonesische kookbijbel Selamat Makan is niet meer weg te denken! Inmiddels bijna 50.000 exemplaren verkocht en nog immer een van de meest populaire titels binnen de Oosterse keuken. Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland. Zij hadden tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesisch-Nederlandse personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM), die de 'blauwe jongens' genoemd. Tegenwoordig wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de Koninklijke Marine wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd, die dan ook niet voor niets de ‘blauwe hap´ wordt genoemd.
Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende 'blauwe hap' recepten, stuk voor stuk gekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek en zonder twijfel het meest uitgebreide boek over de Indonesische keuken dat ooit verscheen! Voortreffelijk en onmisbaar voor iedere liefhebber van de Oosterse keuken.

Deze nieuwe zevende druk bevat vanzelfsprekend, naast de vele honderden oorspronkelijk Indonesische recepten, een beknopte geschiedenis van de Indonesische keuken, een gedegen uitleg over de Indonesische ingrediënten en een zeer uitgebreide sectie Maleise woorden en uitdrukkingen. Een boek waarbij je zou willen dat het iedere dag weer woensdag is!

Wouter Rademakers (1944) diende decennialang bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.

Specificaties

ISBN13:9789493432369
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:302
Druk:1
Verschijningsdatum:13-5-2025
Hoofdrubriek:Koken en eten

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Selamat Makan