OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Psychologie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Psychologie

    Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
    Pagina 63 van 1.376 resultaten
    recensie
    Psychologie
    27 oktober 2011
    Jelger Spijkerboer
    Het concept fixed en growth mindset was talloze keren langsgekomen in gesprek met een van mijn collega's. Na deze gesprekken en herhaaldelijk aandringen van mijn collega dacht ik: ok, nu moet ik 'Mindset, de weg naar een succesvol leven' van Carol S. Dweck echt gaan lezen.
    recensie
    Psychologie
    26 september 2011
    Eric van Arendonk
    3-4 minuten leestijd
    De uitdrukking 'van fouten kun je leren' is in 'Zo werkt ons brein echt' zeer treffend weergegeven. 'Wat fouten in de hersenen ons leren', is dan ook de ondertitel van dit hoogst interessante boek. Onze hersenen verbergen nog vele geheimen, maar Vilayanur Ramachandran geeft je inzicht hoe die grijze massa ons bestuurt. Je komt veel meer te weten, maar je gaat ook steeds meer beseffen wat we allemaal nog niet weten. 
    interview
    Psychologie
    6 september 2011
    Paul Groothengel
    2-3 minuten leestijd
    Het is het zoveelste breinboek. Toch voegt psycholoog en managementtrainer Juni Daalmans met zijn boek De breingids wel degelijk wat toe aan de groeiende stapel boeken die gaan over de werking van ons brein. Daalmans legt heel precies uit welke functies waar gelokaliseerd zijn in ons brein, en welke invloed die hebben op ons dagelijks handelen.
    recensie
    Psychologie
    11 augustus 2011
    Joke Verplanke
    3-4 minuten leestijd
    'Breintraining' is geschreven door Joost van der Leij en uitgegeven bij Attrakt in 2010. Het is een plezierig geschreven boek, dat gemakkelijk leest en er wordt niet al te veel jargon gebruikt. Het is alsof de auteur tegenover je zit en tegen je praat.
    recensie
    Psychologie
    10 augustus 2011
    Carla Verwijs
    Bent u beleidsmaker en heeft u geleerd dat de mens als 'homo economicus' beredeneerde en weloverwogen keuze maakt? U stelt beleid op met dit gegeven in het achterhoofd. Misschien zit u ernaast, misschien maken mensen niet de weloverwogen afweging waar u van uitgaat. Onderzoek laat zien dat de mensen veel minder een 'homo economicus' is dan altijd werd gedacht en het 'expected utility' model verouderd is. Will Tiemeijer van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid vat de vele literatuur op dit gebied samen in 'Hoe mensen keuzes maken'. Een boek van net 100 pagina's dun dat komt met aanbevelingen voor het maken van beleid.
    recensie
    Psychologie
    8 augustus 2011
    Annegreet van Bergen
    2-3 minuten leestijd
    Het meest sympathieke van mensen vindt Roos Vonk hun vermogen zichzelf te vergeten. Zoals een muzikant die helemaal opgaat in zijn spel. Of iemand die pardoes de gracht in springt om een drenkeling te redden. Of wanneer je geniet van fluitende vogels of, gewoon van schoffelen in de tuin.
    Interview
    Psychologie
    5 augustus 2011
    Annegreet van Bergen
    5-7 minuten leestijd
    Psychologie van het dagelijks (werk)leven. Daarover gaan de columns die Roos Vonk (1960) bundelde in het onlangs verschenen boek ‘Menselijke gebreken voor gevorderden’.
    recensie
    Psychologie
    4 augustus 2011
    Amber Zwartbol
    2-3 minuten leestijd
    Roos Vonk weet met haar scherpe pen op een pijnlijk herkenbare en vaak confronterende manier de mens te beschrijven. Of beter: ze weet de menselijk ego heel erg raak te beschrijven. Laagje voor laagje. En net als je denkt: 'gelukkig, zo ben ík niet', kom je erachter dat je eigenlijk net als alle anderen bent. Net een mens. Een illusie armer; zo bijzonder, uniek en speciaal ben je dus helemaal niet. 'Menselijke gebreken voor gevorderden' is de tweede verzameling van columns van Roos Vonk. Eerdere columns verschenen in 'Ego's en andere ongemakken'.
    recensie
    Psychologie
    4 augustus 2011
    Dorien van Doorn
    Tachtig procent van de mensen die tussen 1965 en 1981 geboren zijn, onderschrijft het idee van gelijke zorg voor het gezin. Toch verloopt de ontwikkeling in de richting van dit doel erg traag. Waarom is het zo moeilijk? En dan stelt deze vraag de zorg aan de orde, maar hoe zit het met de zakelijke verhoudingen, de al dan niet aangeboren intelligentie, de sociale ontwikkeling, de huiselijke verhoudingen? We hebben lang moeten wachten op een prettig geschreven boek met een overzicht van alle genderonderzoeken van de afgelopen decennia. Cordelia Fine biedt het met 'Waarom we allemaal van Mars komen'.
    recensie
    Psychologie
    4 augustus 2011
    Maarten Fijnaut
    'Nu zal ik het beleven!' dacht ik bij het zien van de titel 'Het geheim van genot' van Paul Bloom. Ik keek er naar uit om hét geheim te horen waar ik al jaren naar op zoek ben. Waarom geniet ik zo enorm van die ene ervaring en waarom kan ik zo verschrikkelijk balen van iets anders? Om kort te zijn: het zogenaamde ´geheim´ is in het boek nergens te bekennen. Simpelweg omdat er geen eenduidig geheim is. De ondertitel, nieuwe inzichten in waarom en hoe we genieten, wordt gelukkig meer dan waar gemaakt. En over genot gesproken, het is een feest om dit boek te lezen dat bol staat van interessante inzichten en openbarende verklaringen over waarom we ergens van genieten!
    recensie
    Psychologie
    4 augustus 2011
    Claudia Broeke
    3-4 minuten leestijd
    'Lichaamstaal voor Dummies' van Elizabeth Kuhnke is een zeer compleet boek over lichaamstaal. In dit boek wordt tot in de kleinste details beschreven wat gebaren en houdingen kunnen betekenen. Makkelijk om inzicht te hebben in wat mensen om je heen nu echt bedoelen. En handig om je eigen houding te kunnen aanpassen.
    interview
    Psychologie
    3 augustus 2011
    Ben Kuiken
    3-4 minuten leestijd
    Hoe maken mensen keuzes? Wat is de rol van het onbewuste en in hoeverre kiezen we uit vrije wil? De Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid startte in 2008 een onderzoeksproject met deze vragen als uitgangspunt. Dat heeft nu geleid tot het boek Hoe mensen keuzes maken. Een gesprek met de auteur, Wil Tiemeijer.
    achtergrond
    Coaching en trainen
    25 juli 2011
    Erik de Haan
    9-13 minuten leestijd
    recensie
    Psychologie
    22 juli 2011
    Ger Mouthaan
    2-3 minuten leestijd
    Opnieuw weet Roos Vonk, trainer, spreker, columnist en bovenal hoogleraar Sociale Psychologie in Nijmegen, ons op een altijd amusante en soms indringende wijze te confronteren met vele aspecten van het menselijk gedrag, gelukkig alleen dat van anderen. 
    recensie
    Psychologie
    19 juli 2011
    Mady Meijer
    Cordelia Fine heeft zich in het boek 'Waarom we allemaal van Mars komen' gewaagd aan een moeilijk onderwerp, namelijk de overeenkomsten en verschillen tussen mannen en vrouwen. De titel verwijst met een kwinkslag naar de serie boeken over het zelfde onderwerp waarvan de titel suggereert dat mannen en vrouwen van verschillende planeten komen. Het boek wordt veel geprezen en zou eindelijk een juist licht werpen op neuroseksisme.
    interview
    Psychologie
    11 juli 2011
    Jeroen Ansink
    7-10 minuten leestijd
    Mensen zijn hopeloos irrationeel, zegt de Israëlische gedragseconoom Dan Ariely in zijn boek Volmaakt onvoorspelbaar. Maar het goede nieuws is dat ze daarin heel voorspelbaar zijn. ‘Bedrijven die zichzelf en hun klanten tegen zichzelf beschermen kunnen goud geld verdienen.’
    recensie
    Psychologie
    8 juli 2011
    Dorien van Doorn
    Hoe verhoudt zich de gezamenlijke intelligentie met de individuele intelligentie? Welke factoren spelen een rol in zwermen en last but not least, zijn deze processen te digitaliseren? Len Fisher beschrijft in 'Zwermintelligentie' het gedrag van zwermen en de werking binnen zwermen, zowel in de natuur als de analogie naar de maatschappij en het bedrijfsleven... het boek is bijna in romanstijl geschreven. Hij wil een veelheid aan wetenschappelijke werkingen delen met een groter publiek, met name over zwermen. Telkens trekt hij de vergelijking met groepen mensen en met de maatschappij.
    recensie
    Psychologie
    7 juli 2011
    Mariska Fennema
    Hoe kan een school vissen zich als één geheel voortbewegen? Wat kun je het beste gebruiken bij het inzetten van groepen om het juiste antwoord op een vraag te krijgen: het gemiddelde of de meerderheid van stemmen? In het boek 'Zwermintelligentie' staan dit soort issues centraal.
    interview
    Marketing
    1 juli 2011
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Michel Hoetmer is bekend van zijn vaak vlijmscherpe columns over boeken die naar zijn zin te modieus of slecht onderbouwd zijn. Maar hij heeft zich voorgenomen minder op de waan van de dag te gaan reageren. ‘Loyaliteit en klantbetrokkenheid zijn natuurlijk best belangrijk, maat het gaat erom dat je begrijpt hoe het aankoopproces van je klant werkt’, betoogt hij in zijn onlangs verschenen Management Topic, Verkopen: de nuchtere werkelijkheid.
    recensie
    Psychologie
    20 juni 2011
    Belia van den Berg
    Altijd al benieuwd geweest hoe het komt dat multitasken funest is voor intelligent werk? Waardoor je hoofdpijn krijgt van veel alcohol en wat je daaraan kunt doen? Hoe het komt dat we sommige dingen wel en andere niet vergeten? Dat we allemaal iets anders waarnemen en toch aannemen dat we hetzelfde zien? In 'De breingids - Een reis door onze hersenen' legt Juni Daalmans grondig en begrijpelijk uit hoe het zit en wat dit betekent voor ons dagelijks functioneren. Een zeer relevant boek voor ieder die geboeid wordt door het handelen van mensen, zoals coaches en -peuten.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden