Plant

Botanische gastronomie uit de keuken van Restaurant De Nieuwe Winkel

Gebonden NL 2025 2e druk 9789038816494
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Plant is prachtig. Duurzaamheid, lokaal produceren en creatief gebruik maken van voedselbossen: met een vooruitziende blik zag Emile waar de kracht van plantaardig eten ligt. Door de precieze fermentatietechnieken en het gebruik van de juiste zuren is het niveau van de receptuur ongekend hoog. We hopen dat jonge chefs na deze kijk in de keuken van De Nieuwe Winkel geïnspireerd zullen zijn om ook plantaardig te gaan werken.’ — Jonnie en Thérèse Boer

MET ELKE HAP DE AARDE BETER MAKEN

De wereld lijkt aan eten ten onder te gaan. Ga maar na: met onze verspillende manier van eten, onze fixatie op vlees en zuivel, het negeren van de seizoenen en onze voorliefde voor gemaksproducten brengen we de wereld met elke hap een stukje dichter bij de afgrond. Het moet anders. En het kán ook anders. Chef-kok Emile van der Staak van twee Michelinsterrenrestaurant De Nieuwe Winkel is ervan overtuigd dat chefs daarin een voortrekkersrol kunnen spelen. Met hun ambacht en creativiteit kunnen ze mensen een weg wijzen naar een andere manier van eten. Eten dat minstens zo lekker is, maar meer in balans met alles om ons heen.

Van der Staak ontwikkelde, op basis van regelmatige oogsten uit voedselbossen, de plantaardige kookstijl en keukenfilosofie ‘Botanische gastronomie’. In zijn restaurant laat hij dagelijks zien dat koken met planten geen sobere keuken hoeft te zijn. Integendeel: voedselbossen geven ons een rijkdom aan nieuwe producten. Hij maakt hierbij gebruik van nieuwe, maar ook oude technieken zoals fermenteren.

In Plant deelt hij zijn kennis en een collectie van meer dan tachtig plantaardige recepten, want zijn botanische gastronomie is niet bedoeld als de zoveelste kooktrend, maar als een nieuwe manier van denken over eten waarbij we met elke hap de aarde een stukje mooier en beter maken.

Specificaties

ISBN13:9789038816494
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:568
Druk:2
Verschijningsdatum:11-4-2025
Hoofdrubriek:Koken en eten

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Plant