OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    11.600 resultaten
    recensie
    Mens en maatschappij
    2 december 2024
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    In dit vervolg op zijn ‘De Weg naar Onvrijheid’ gaat historicus Timothy Snyder op zoek naar de essentie van vrijheid. In navolging van vooral filosofen maakt hij onderscheid tussen negatieve en positieve vrijheid. Negatieve vrijheid is de afwezigheid van belemmeringen, het is een vrij zijn van. Positieve vrijheid is keuzevrijheid, het is een vrij zijn om.
    recensie
    29 november 2024
    Marjan Maandag
    1-2 minuten leestijd
    Mijn moeder was geen keukenprinses. Wat ze – met zorg – op tafel zette, was verantwoord, degelijk en gezond… en dat kwam de smaak niet altijd ten goede.
    recensie
    Organisatiekunde
    28 november 2024
    Rudy Kor
    4-6 minuten leestijd
    In ‘Cultures of Growth’ bespreekt Mary Murphy twee tegengestelde opvattingen over leren, werken en groeien in organisaties. De twee concepten noemt ze geniemindset en groeimindset. Ze laat zien wat de nadelen zijn van een geniemindset en wat managers kunnen doen om in de organisatie een groeimindset te ontwikkelen.
    recensie
    Algemeen management
    28 november 2024
    Henny Portman
    6-8 minuten leestijd
    ‘Programmacanvas – Praktisch aan de slag met een programma’ van Björn Prevaas en Niels van Loon biedt een waardevol visueel hulpmiddel om in gesprek te gaan met betrokkenen bij een opgave. Het doel is om gezamenlijk vast te stellen wat de opgave precies inhoudt en of een programmatische aanpak geschikt is.
    recensie
    Communicatie en media
    27 november 2024
    Henk Jan Kamsteeg
    3-5 minuten leestijd
    Woorden doen ertoe. Zaak dus voor leidinggevenden zowel stilte als spreken goed in te zetten. Speechschrijver Jan Sonneveld schrijft over waarachtig spreken in zijn mooie boek ‘Sprekend leiderschap- De vijf principes om waarachtig te communiceren’.
    recensie
    Leiderschap
    27 november 2024
    Ward Grootens
    3-4 minuten leestijd
    Wanneer ‘De zeven pijlers van krachtige innerlijke ontwikkeling’ van Dirk Jan Versluis op mijn deurmat valt, doet de omslag me direct denken aan de bestseller ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey.
    recensie
    Algemeen management
    25 november 2024
    Henk Jan Kamsteeg
    4-6 minuten leestijd
    Psychologische veiligheid op de werkvloer blijft een hot item. En terecht. Elmira Nijhuis en Rob van Eijbergen doen met hun boek ‘Psychologische veiligheid in organisaties: Het kan wel!’ een mooie duit in de zak. Lezen dit boek. En toepassen! 
    recensie
    Organisatiekunde
    25 november 2024
    Louis Thorig
    4-5 minuten leestijd
    Reputatie staat op de publieke agenda. Organisatiereputatie kan aanzienlijke invloed hebben op de langetermijnwaardeontwikkeling van een organisatie. Ook iedere commissaris of toezichthouder heeft te maken met reputatie. ‘Reputatiemanagement voor commissarissen en toezichthouders’ komt daarom op een goed moment.
    recensie
    Mens en maatschappij
    22 november 2024
    Freija van Duijne
    3-4 minuten leestijd
    Pedagogiek is doorgaans gericht op gedragsverandering in combinatie met medicatie. Hoewel dat in een behoefte voorziet, constateert Micha de Winter een aantal tekortkomingen. De relatie tussen opvoeding en ontwikkelingen ontwikkelingen in de samenleving wordt nauwelijks onderzocht. Samenlevingspedagogiek stapt in dit gat en geeft duiding aan de verwevenheid tussen opvoeding en samenleving.
    recensie
    Mens en maatschappij
    22 november 2024
    Jeanine Dijkhuis
    3-4 minuten leestijd
    Wat is het nut van de Mammoet-gehaktbal? Als je voor jezelf een ideaalbeeld schetst voor een wenselijke toekomst, is Mammoetvlees waarschijnlijk niet het eerste waaraan je denkt. Toch is iemand hier nu mee bezig, vanuit een drive en een overtuiging. Dit is zomaar een voorbeeld van het langetermijndenken waar onderzoekers, verbeelders en kunstenaars mee bezig zijn.
    recensie
    Economie
    21 november 2024
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Het kleine verschil dat alles verandert’ gaat Jan Lunsing op zoek naar een alternatief voor het vastgelopen neoliberalisme. Hij laat zien dat een flink aantal uitgangspunten gewoon niet kloppen en dat veel beloftes niet zijn waargemaakt, zoals dat iedereen er beter van zou worden, dat zorg en onderwijs efficiënter zou worden en de overheid kleiner.
    recensie
    Communicatie en media
    21 november 2024
    Nico de Leeuw
    3-5 minuten leestijd
    ‘Geen Paniek! - Eerste hulp bij crisiscommunicatie’ van Maureen Veurman is een praktisch en helder geschreven boek over gebeurtenissen waarbij sprake is van nood of risicovolle situaties. Met talloze voorbeelden legt Veurman uit hoe organisaties het beste kunnen reageren zonder in paniek te raken.
    recensie
    Communicatie en media
    20 november 2024
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Wanneer bereik je als spreker je doel met een toespraak? Jan Sonneveld, coach van sprekers en oud-speechschrijver van een flink aantal ministers en staatssecretarissen, neemt je mee op een taalkundige en filosofische reis, op zoek naar hij ziet als de kern van overtuigend spreken: waarachtigheid.
    recensie
    Verandermanagement
    19 november 2024
    Stijn de Wilde
    1-2 minuten leestijd
    We leven in een wereld waarin verandering een constante is geworden. Het doorbreken van oude patronen blijft voor velen een enorme uitdaging en de snelheid waarin alles verandert maakt het er niet gemakkelijker op. We zijn nou eenmaal gewoontedieren en aanpassingen krijg je niet snel aangewakkerd. Tenzij je ‘Zo krijg je iedereen mee’ leest.
    recensie
    Organisatiekunde
    19 november 2024
    Jos Groen
    2-3 minuten leestijd
    Er verschijnen veel boeken over leiderschap en organisatieverandering. En steeds meer die schrijnende praktijkvoorbeelden durven benoemen en die wezenlijke, praktische en persoonlijke handvatten bieden. ‘Organisatiekunst’ van Robert de Muralt & Marie-Louise Dechesne is een verrijking in dat spectrum. De ondertitel ‘Van controle naar vertrouwen in de publieke sector’ geeft de insteek goed weer.
    recensie
    Algemeen management
    18 november 2024
    Hendrika Willemse-Vreugdenhil
    3-4 minuten leestijd
    Stel je voor: wat als AI geen futuristische gadget is, maar een echte tool die ons leven makkelijker kan maken en ons vele malen efficiënter laat werken? AI is voor mij al onmisbaar, maar ik merk dat veel mensen nog terughoudend zijn. Toch is de realiteit dat AI binnenkort niet meer weg te denken is. In het bedrijfsleven zullen degenen die AI omarmen de rest voorblijven.
    recensie
    Organisatiekunde
    15 november 2024
    Niels Cool
    8-12 minuten leestijd
    Veel organisaties zitten zichzelf in de weg. Hun inrichting hindert het behalen van resultaten. En medewerkers haken af. Deze prachtige titel zegt voldoende: ‘Je zal er maar werken’. Dit boek helpt begrijpen waarom dit zo is. En biedt handvatten om inzicht te krijgen in de werking van organisaties en hierin verandering aan te brengen.
    recensie
    Verandermanagement
    15 november 2024
    Thomas Cech
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Organisatieverandering, hoe moeilijk kan het zijn?’ neemt Bianca van Leeuwen je mee in de praktische wereld van systemisch denken én handelen bij organisatieveranderingen. Het boek biedt een praktische aanvulling op de inzichten vanuit het systemisch gedachtegoed. Professionals die actief zijn met organisatietransities en zich afvragen wat systemisch denken kan brengen, hebben hiermee een praktische gids in handen.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 november 2024
    Simone Blokhuis
    3-4 minuten leestijd
    ‘De levensvragen van De Wachter’ geeft lezers een unieke inkijk in het leven van verschillende bekende Vlamingen, evenals de Nederlandse Jan Mulder. De verhalen zijn gebaseerd op interviews die Sabine Vermeiren deed, aan de hand van een set diepgaande vragen opgesteld door psycholoog Dirk De Wachter.
    recensie
    Strategisch management
    14 november 2024
    Rudy Kor
    4-5 minuten leestijd
    Human capital kan volgens de auteurs van ‘Human Capital: Chefsache’ steeds minder losgezien worden van bredere strategische afwegingen. Baane c.s. stellen dat leiders deze opgaven dan ook niet kunnen overlaten aan de afdeling HR, het middenmanagement of aan de medewerkers zelf.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden