Het geheim van de keukenmeid
Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw
Gebonden NL 2019 1e druk 9789492821102Samenvatting
Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.
Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.
Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten te verwerken. Zo gebruikten ze truffels en morieljes, veel boter, eieren en room, kreeften, duiven en kostbare smaakstoffen.
Maak kennis met deze interessante periode uit de rijke Nederlandse kookgeschiedenis.
Specificaties
Lezersrecensies
Vaak samen gekocht
Anderen die dit kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan