OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Psychologie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Psychologie

    Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
    Pagina 60 van 1.377 resultaten
    nieuws
    Algemeen management
    26 februari 2013
    Ger Post
    3-4 minuten leestijd
    Om meerdere redenen is Jonah Lehrer, schrijver van boeken als Hoe wij beslissen en Imagine: hoe creativiteit werkt de Lance Armstrong van populaire boeken over neurowetenschappen.
    recensie
    Psychologie
    25 februari 2013
    Amber Zwartbol
    3-4 minuten leestijd
    Als zelfbenoemd ervaringsdeskundige op het gebied van de liefde heeft Roos Vonk weer een prettig boekje afgeleverd. Even grappig als confronterend. Even vaak sarcastisch als venijnig. Een echte Roos Vonk, zoals je van haar mag verwachten.
    nieuws
    Psychologie
    20 februari 2013
    Ger Post
    2-3 minuten leestijd
    Is iemand verantwoordelijk voor zijn successen? En voor zijn nederlagen? Of is hij slechts een slachtoffer van zijn brein? Het zijn vragen die vaak komen bovendrijven als de resultaten van hersenonderzoek worden besproken. Onlangs laaide de discussie weer op in hoeverre we ons brein zijn.
    recensie
    Psychologie
    15 februari 2013
    Tim Dees
    2-3 minuten leestijd
    Na het eerste hoofdstuk van 'Minder piekeren over geld' was ik in de veronderstelling dat het de kloosteromgeving was (waar ik op dat moment verbleef) die er voor zorgde dat dit boek mij zo inspireerde. De sacrale omgeving en aanwezigheid van naar 'onze' maatstaven 'arme' monniken hielpen mij ongetwijfeld aan een frisse blik op geld. 
    recensie
    Psychologie
    18 januari 2013
    Marjolein Boeren-Hermans
    Wie psychische klachten ervaart na het doormaken van een trauma hoeft zich tegenwoordig gelukkig niet meer 'groot te houden'. Er is veel kennis en ervaring en de behandeling van PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis) is inmiddels goed onderbouwd en ingebed in de psychiatrie. Maar de focus ligt daarbij vaak op het behandelen van de negatieve effecten van het trauma. In het boek 'De kracht van tegenslag' bepleit Stephen Joseph om vooral ook vanuit de in opkomst zijnde 'positieve psychologie' naar de ervaringen te kijken. Het is een toegankelijk, vlot geschreven pleidooi dat op zichzelf al een verfrissend, hoopvol tegengeluid geeft.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    12 januari 2013
    Nienke van Oeveren
    Business spiritualiteit is een bekend begrip, waarbij je meteen de associatie krijgt met auteur Paul de Blot die het begrip flink promoot. Maar ook op breder vlak vindt spiritualiteit zijn weg in de managementliteratuur. Denk aan boeken over leiderschap, coachen, persoonlijk geluk. Het begin van een nieuw jaar en de aftrap van de Maand van de spiritualiteit is een mooi moment om eens Stil te staan.
    recensie
    Psychologie
    11 januari 2013
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    In juli ben ik 50 geworden. De titelbedenker van het boek 'Het seniorenbrein' van André Aleman heeft mij schrik aangejaagd met de ondertitel 'De ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste' . Dit boek haalt genoeg wetenschappelijk onderzoek aan om te constateren dat het wel los loopt met de aftakeling van mijn hersenen.
    interview
    Psychologie
    17 december 2012
    Erik de Vries
    5-7 minuten leestijd
    Wat zouden we soms graag gewoon even ‘gedraag je’ willen zeggen tegen medewerkers, tegen collega’s, en tegen bazen. Maar meestal doen we dat gelukkig niet, want de kans dat er wordt geluisterd, is minimaal. En al wordt er wel geluisterd, de kans dat dat dan effect sorteert, is minder dan minimaal. Wat dan wel? Gerald Morssinkhof weet raad! Wie iets wil veranderen, heeft kennis nodig van menselijk gedrag.
    nieuws
    Psychologie
    12 december 2012
    Pierre Pieterse
    Dan Ariely was even in Nederland om zijn boek Heerlijk oneerlijk (The (Honest) Truth about Dishonesty) te promoten. Het kan niemand zijn ontgaan, want elk zich zichzelf respecterend magazine drukte een interview met hem af (ja, wij ook), en elk zichzelf respecterend podium had een prominente plek voor deze rasperformer gereserveerd.
    interview
    Psychologie
    27 november 2012
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Mensen gedragen zich veel beter dan je op basis van een economische theorie zou denken, stelt de Amerikaanse gedragseconoom Dan Ariely in Heerlijk oneerlijk. Tegelijkertijd zijn we behept met een enorm vermogen tot rationaliseren, waardoor we oneerlijk gedrag naar hartelust kunnen goedpraten. ‘De meerderheid die een klein beetje fraudeert richt veel meer schade aan dan de enkeling die echt crimineel
    recensie
    Psychologie
    14 november 2012
    Marjolein Boeren-Hermans
    3-4 minuten leestijd
    In de meeste trainingen, of ze nou zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, of om je professionele vaardigheden te verbeteren, wordt helder gecommuniceerd over emoties. Ze worden gevormd door je ego, je moet ze erkennen, maar ze vooral de baas worden. In het boek 'Op het gevoel' van Gerben van Kleef klinkt een verfrissend tegengeluid.
    recensie
    Psychologie
    5 november 2012
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Aan het eind van Dobelli's bundel columns 'De kunst van het heldere denken', met de ondertitel '52 denkfouten die je beter aan anderen kunt overlaten', weet je inderdaad dat het beter is om de besproken tweeënvijftig denkfouten aan anderen over te laten. Wenselijk, dat wel, maar niet eenvoudig.
    recensie
    Psychologie
    5 november 2012
    Aart G. Broek
    Aan het eind van Dobelli's bundel columns 'De kunst van het heldere denken', met de ondertitel '52 denkfouten die je beter aan anderen kunt overlaten', weet je inderdaad dat het beter is om de besproken tweeënvijftig denkfouten aan anderen over te laten. Wenselijk, dat wel, maar niet eenvoudig.
    recensie
    Psychologie
    8 oktober 2012
    Dick Bos
    3-4 minuten leestijd
    De titel van het boek was de aanleiding om het te willen lezen. Wat wil je ook als die titel luidt: 'In iedereen schuilt een terrorist'. Dat zijn zaken die je dan wel wilt weten. Vanuit de sociaal-psychologische analyse benaderen R.W. Meertens, Y.R.A. Prins en B. Doosje dit onderwerp.
    recensie
    Psychologie
    1 oktober 2012
    Wim Oolbekkink
    Leo Bormans is de auteur van de internationale bestseller 'Geluk. The worldbook of happiness' en werd internationaal gelanceerd nadat Herman van Rompuy (voorzitter van de Europese Raad) het boek bij wijze van nieuwjaarsgeschenk aan alle wereldleiders zond. Het boek bundelt de essentie van een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken op het terrein van geluk.
    recensie
    Psychologie
    26 september 2012
    Aart G. Broek
    Zou ik slimmer zijn geworden door het lezen van 'Hier word je slimmer van'? Het zou zomaar kunnen. Het is sowieso een prettige gedachte, al lijkt mij die niet te bewijzen. Het is ná het lezen niet meer feitelijk vast te stellen, omdat er geen meeting vooraf heeft plaatsgevonden. Bovendien, wat betekent 'slim' eigenlijk? De kwalificatie 'slim' plakken we toch vooral op mensen die snel een gecompliceerde zaak inzichtelijk weten te maken en daar een doelgericht handelen op laten volgen. Dan ben ik niet slimmer geworden maar mogelijk wel 'wijzer'.
    recensie
    Psychologie
    RQ
    14 september 2012
    Jan Jacob Bos
    Wie slim is zorgt dat hij een hoog RQ (risico quotiënt) krijgt. Je hoeft namelijk geen hoog IQ te hebben om een hoge risico-intelligentie te ontwikkelen. Dylan Evans laat zien dat je met een hoog RQ wel slimme beslissingen kunt nemen. Hij vertelt ook nog eens hoe je je RQ kunt verhogen. Met succesverhalen van de beursvloer, paardenraces maar ook uit het dagelijks leven klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn. Een kritische blik.
    recensie
    Psychologie
    RQ
    12 september 2012
    Martin van Staveren
    Hoe intelligent moeten we worden? Eerst kregen we IQ, toen kwam het emotionele zusje EQ en nu hebben we het onzekere neefje RQ. In zijn boek 'RQ', dat staat voor risico-intelligentie, beschrijft Dylan Evans hoe we structurele fouten maken bij het inschatten van risico's. Ook al hebben we een hoog IQ en EQ. Onze psyche kan blijkbaar slecht omgaan met onzekerheid. Volgens Evans kunnen we hier wat aan doen door onze risico-intelligentie te meten en te verbeteren. Verbeteren akkoord, maar RQ meten?
    recensie
    Psychologie
    11 september 2012
    Carla Verwijs
    Een failliet bedrijf bekent fraude, sporters worden betrapt op EPO-gebruik, consultants die meer uren declareren dan werkelijk gemaakt, uw zoon komt thuis met een laag cijfer omdat hij gespiekt heeft tijdens een test. We liegen en bedriegen wat af. Vaak niet op grote schaal, eerder slechts een klein beetje. Dan Ariely is geïnteresseerd in dit gedrag en schrijft erover in 'The (Honest) Truth About Dishonesty'.
    recensie
    Psychologie
    19 juli 2012
    Sonja van Vuren
    Het woord 'kick' of 'kicken', wordt veel gebruikt, maar wat is het nou eigenlijk precies? Hoe kom je tot die kick? Welke ingrediënten zijn daarvoor nodig? En kun je die ingrediënten systematisch inzetten om de motivatie te verbeteren? Het zijn allemaal aspecten die Susanne Piët behandelt in haar boek 'De kick... beter dan geld, status en waardering...'

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden